Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Afrikansk dans

Afrikansk dans är för dig som vill få en inblick i den afrikanska kulturen och dansa till rytmer från afrikanska trummor. Afrikansk dans är inte bara bra träning utan ger dig även energi och styrka som gör att kroppen mår bra. Medborgarskolan erbjuder kurser i afrikansk dans runt om i hela landet. Anmäl dig till någon av våra kurser idag och upptäck ett nytt och kul sätt att komplettera din konditionsträning med.

Mer om Afrikansk dans

Afrikansk dans anses vara den äldsta formen av koreografi i världen. Danserna lärs fortfarande ut till barn i stammarna från en tidig ålder, men formen har spridit sig långt utanför Afrika till en stor publik runt om i världen.

Afrikansk dans har traditionellt sett spelat en väsentlig roll i kulturen hos stammarna. Och är mycket mer än bara underhållning. Danserna kommunicerar känslor och bidrar till att stärka banden mellan medlemmarna av stammen.

Afrikansk dans är polycentrisk, vilket skiljer den från de flesta andra danstraditioner i världen. Detta innebär att dansarens kropp är uppdelad i separata områden av rörelse, där man inom varje område rör sig till olika rytmer i musiken. Detta kallas för att "isolera" i koreografiska termer, och är svårt att bemästra.

I afrikansk dans, används trumman som ett sätt för att höja stämningen och för samman alla i stammen. Men många andra instrument används också, så som kalebasser trädda med pärlor. Genom att klappa med händerna, stampa med fötterna och sjunga skapar man även den rytmiska musiken som är synonym med afrikansk dans.

Kurser i Afrikansk dans

Visa även distanskurser

Visar 1-3 av 3 träffar

 1. Afrikansk dans

  Plats: Göteborg Tidpunkt: on 18:25 Startdatum: 2018-03-07

  Pris: 1295 kr

  10 tillfällen

  Visa mer info Visa
  Dela: Twitter Facebook
 2. Västafrikansk dans med livetrummor

  Plats: Uppsala Tidpunkt: må 18:00 Startdatum: 2018-04-09

  Pris: 995 kr

  7 tillfällen

  Visa mer info Visa
  Dela: Twitter Facebook
 3. Djembe trummor - varannan fredag

  Plats: Uppsala Tidpunkt: fr 18:00 Startdatum: 2018-05-18

  Pris: 845 kr

  4 tillfällen

  Visa mer info Visa
  Dela: Twitter Facebook

Visar 1-3 av 3 träffar