Språk inför resan

Glöm all krånglig grammatik

Språk inför resan finns på engelska, franska, grekiska, italienska, kinesiska, portugisiska, ryska, spanska, thailändska och tyska.

Kursinnehåll

Du får på fem gånger veta lite om landets språk och kultur. Inga förkunskaper behövs. Språk inför resan ger dig "pratkunskaper" och fokus ligger på att öva vanliga
samtalssituationer. Krånglig grammatik är portförbjuden. I Språk inför resan är kursboken en reseparlör.

Varje sammankomst bygger på ett tema där du och dina kurskamrater föreställer
er att ni är i landet och i olika samtalssituationer. Tanken är att ni tillsammans ska få goda möjligheter att öva på dialoger under lättsamma former.

Ni drömmer er bort och ser bilden av en rödskimrande solnedgång vid ett glittrande varmt hav. En ljum kvällsbris når er där ni sitter på en restaurang under bar himmel. Förföriska dofter kommer från köket när du och dina kurskamrater tillsammans
läser menyn och diskuterar vad ni vill äta och dricka. Nu kommer reseparlören väl till pass för att ta reda på vad som döljer sig bakom namnen på olika rätter. Kyparen som spelas med stor inlevelse av din kursledare är ivrig att hjälpa till.

  Illustration: Annie Boberg 1. Uttal och hälsningsfraser
Du blir vänligare bemött när
lärt dig lite av språket.
Illustration: Annie Boberg  2. Café och bar
Du vet mer om vilka drycker och
tilltugg som finns i landet.
Illustration: Annie Boberg  3. Shopping
Dina shoppingturer blir enklare när
du blir förstådd.
Illustration: Annie Boberg  4. Resa och bo
Du klarar av praktiska situationer
bättre som att resa runt i landet,
beställa hotellrum och taxi.
Illustration: Annie Boberg  5. Restaurang
Du hittar lättare till mer genuina
restauranger utanför turiststråken.

Sagt om Språk inför resan

"Kanonbra! Bra upplägg att man pratar mycket på lektionerna, teorin kan man läsa själv hemma om man är intresserad. Också mycket positivt att det var en infödd ledare för uttalets skull."
Martin i Lund (Spanska inför resan)

"Jättebra kurs och upplägg. Kändes bra att avverka ett område per vecka. Bra med mycket pratkunskaper men ledaren var också mycket flexibel, ville vi ha en grammatisk förklaring så gav hon den. Mycket bra ledare."
Bella i Sundsvall (Spanska inför resan)

"Denna kurs passade oss väldigt väl. Vi håller på att köpa ett hus i Italien och vi har haft stor nytta av kursen i mail/fax och telefonkontakter med Italien. Ledaren var fantastisk! Det kändes bra att kursen var så intensiv."
Leif i Karlskoga (Italienska inför resan)