Ort
Göteborg
Startdatum
25 Maj 2024
Tid
13:00-14:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Juan Carlos Requena
Nummer
43937
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Dansa balett kravlöst med likasinnade för nöjets skull! Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Innehåll
Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka, balans och kroppskontroll. Vi jobbar med övningar i klassisk balett, längre koreografier och avslutar alltid med stretchövningar. Samtidigt som du rör på hela kroppen tränas din koordination, balans och hållning.

Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren.

För vem
Denna danskurs riktar sig till vuxna som dansat balett tidigare, har grunderna och erfarenhet från att memorera längre koreografier.

Kursledare
Denna danskurs leds av Juan Carlos Requena som är danspedagog och utbildad vid Santiagos Opera Ballet School och Svenska Balettskolan i Stockholm. Carlos har varit professionell dansare i 24 år och undervisat i stort sätt alla åldersgrupper.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Balettklädsel är inget måste men det kan öka känslan, bär kläder som är bekväma att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Bra att veta
Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Dusch och omklädningsrum finns i lokalen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Viktoria

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde