Ort
Falun
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
11:00-11:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Sara Myrin
Nummer
80945
Pris
950 kr

Om arrangemanget

Önskar du att släppa stress, öka rörlighet och lindra värk i kroppen? Vill du få mer energi och få ett träningsredskap som du kan använda nästan vart som helst? 

Qigong-träningen hjälper dig att få mer energi, släppa spänningar i kroppen och förbättrar din allmänna hälsa. Det är ett kort träningsprogram som inte kräver någon utrustning, speciell plats eller tid på dygnet. 
Övningarna är även enkla att utföra! 

Innehåll 

Varje tillfälle börjar med att går jag igenom en rörelse på djupet, efter det genomför vi hela programmen tillsammans och avslutar med en avslappning.
 
Det du får med dig är, förutom ett träningsprogram du kan genomföra hemma, även ett förhållningsätt som hjälper dig när du är stressad eller har ont i kroppen. 

För dig som längtar efter att: 
-    Lindra din värk och få en smidigare kropp
-    Få mer lugn och ro i kroppen/huvudet
-    Få effektivt stresshanteringsverktyg

Upplägg 

  • Kursen hålls en gång i veckan i 8 veckor. Kläder och material: 
  • En yogamatta och en filt kan vara bra till avslappningen. 
  • Vattenflaska.
  • Mjuka kläder som sitter bekvämt för lättare rörelser. Inga skor behövs, då vi tränar i barfota (strumpor går bra för den som vill). 

Målgrupp 

Alla är välkomna!  (Åldersgräns 17 år)
Qigongen är passar för alla, oavsett om du är vältränad eller har problem att röra din kropp. Träningen utgår från dig och din förmåga. 
Qigong för nybörjare (medicinsk qigong) är mycket enkel och vem som helst kan lära sig rörelserna!

Förkunskap 

Denna träning kräver inga förkunskaper. Det är nybörjarnivå. 

Kursledare 

Sara Myrin är diplomerad lärare i Zhineng Qigong sedan 2017 (grund-, fortsättning- och avancerad nivå). Hon är utbildad lärare samt håller kurser i måleri och Vedic Art. Sara har många års erfarenhet av undervisning och har arbetat med olika grupper både i skolan och som idrottsledare.

Bra att veta 

Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor och köpvillkor för diplomutbildning.
Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 950 kr

Summa: 950 kr

Utforska ämnesområde