Tillbaka till För kropp och själ

Stresshantering, en hållbar vardag

Livspusslet kan i dagens samhälle ibland kännas överväldigande och omöjligt att få ihop. Stressen och känslan vi upplever kan vara orsakad av att vi arbetar för mycket eller inte har något arbete alls, samtidigt som vi ska vara närvarande i det privata livet med relationer, träning och sociala tillställningar. Vi glömmer allt för ofta bort oss själva, vårt välbefinnande och att lyssna på kroppens signaler.

Innehåll
Genom insikt om livet du lever kan du förändra och skapa ett liv med minskad stress och oro. Du lär dig att hantera stressen och på så vis motverka dess följder som orkeslöshet, sömnproblem och koncentrationssvårigheter. Vi tränar på att sätta gränser, agerande för att påverka ditt eget mående och påfyllning av energi. Syftet är att förstå vikten av återhämtning och meningsfullhet i livet.
Tillsammans arbetar vi med konkreta verktyg, övningar, samtalar och reflekterar.
Några verktyg är mental träning, mindfulness, avslappningsövningar, ett kognitivt perspektiv, medicinsk och mindful yoga.


Upplägg
Kursen går en gång i veckan under fyra veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, bara ett intresse av att vilja må bra.

Kursmaterial
På kursen kommer vi arbeta med kursledarens egna material och övningar.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!