Tillbaka till Pedagogik

Mitt tonårsbarn, stöd och kommunikation

Som förälder är det lätta att oroa sig för sina barn och inte minst för sina tonårsbarn. Det kan även ibland kännas utmanande att hantera de konflikter som kan uppstå i hemmet. Kommer du själv ihåg när du var tonåring?

Innehåll
Du lär dig metoder för att hantera konflikter i hemmet och du får en ökad förståelse för ungdomen. Du lär dig även en bättre kommunikationsteknik för att kunna prata med ditt tonårsbarn och nå fram med ditt budskap. Vilka förväntningar har du på ditt tonårsbarn och stämmer dem med just ditt barns personliga egenskaper? Vilka förväntningar har ditt tonårsbarn på dig som förälder och på hur du bör agera och hantera situationer? Kursledaren coachar och guidar dig och övriga deltagare i gruppen inom ämnet och fyller på din verktygslåda med enkla metoder som kan förbättra din förståelse och hantering av ditt tonårsbarn.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under fem veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursmaterial
Kursledaren rekommenderar lämpligt kursmaterial vid första kurstillfället.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017