Tillbaka till Illustration, reklam, grafisk formgivning och foto

Mode är konst - utställning.

VÄLKOMNA
på vernissage i utställningshallen i HÄSSLEHOLMS KULTURHUS den 26/8 kl. 11.15 Då visas en utställning kallad MODE ÄR KONST med modetecknerskan, konstnären och författaren GUNNEL GÖTESDOTTERS modeteckningar. Utställningen fortsätter september månad ut.
Gunnel Götesdotter började sin konstnärliga bana med att utbilda sig till modetecknare och illustratör på BERGHS REKLAMSKOLA i Stockholm. När hon hade tagit sin examen flyttade hon nästan omgående till Paris, där hon bodde i tolv år och försörjde sig som modetecknare och samtidigt fortsatte sin utbildning till konstnär genom att gå på flera olika konstskolor.
I Paris såg Gunnel alla de stora modehusens visningar – Christian Dior, Yves Saint Laurent, Coco Chanel och många flera - tecknade av deras modeller och skickade hem teckningarna till svenska tidningar. Ifrån Paris åkte hon ofta även till London, till Rom och till Florens för att skriva och teckna om modet där.
Gunnel var utan tvekan en av de mest publicerade svenska modetecknarna under 1960- och 1970-talen. Hon fick sina teckningar publicerade i tidningar som Kvällsposten, Aftonbladet, Stockholmstidningen, Svensk Damtidning, Femina, Förenade Landsortstidningar och många fler.
Som modetecknare och även som illustratör hade hon även en hel del teckningar i franska modemagasin, som Jardin des Modes, Mademoiselle Age Tendre och Magazine 20 Ans.
Efter åren i Paris återvände Gunnel till Stockholm, där hon fick jobb som reporter på Allers Förlag. Samtidigt som hon blev utskickad i världen för att intervjua världskändisar återvände hon ofta till Paris för att teckna tidens mode. Utställningen i Hässleholms Kulturhus visar modeteckningar från 1960 fram till år 2000.
I samband med MODE ÄR KONST- utställningen kommer Gunnel också att lansera sin elfte bok, som i huvudsak kommer att handla om hennes tid i kärlekens, konstens och – inte minst - modets huvudstad – PARIS!

Anmälan

  • Kurslokal: Hässleholms Kulturhus, Vattugatan 18, HÄSSLEHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 26 augusti 2017
  • Dag och tid: Lördag 11:15-16:00
  • Kurstimmar: 1
  • Kursnummer: 16364
  • Pris: Kostnadsfritt

Fullsatt

Hässleholms Kulturhus HÄSSLEHOLM

Vattugatan 18, 28131 HÄSSLEHOLM
Telefon: 075-241 68 50

Medborgarskolan Syd
Västergatan 17
24131 ESLÖV

075-241 68 50
region.syd@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Hässleholm

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor