Tillbaka till Övrig Musik

Keyboard barn/ungdom - Fortsättning nivå 2-3

Innehåll och mål
Gruppundervisning som blandar musikteori och notspel med praktiska övningar. Vi går igenom dur- och mollackord, enkla kompfigurer och grunder för notläsning. Vi spelar i olika musikstilar.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna keyboarden och dess möjligheter, och snabbt komma vidare i ditt spelande. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som spelat en-två terminer tidigare. Din utveckling är individuell, och när du gått en termin kan du välja om du vill gå kvar i nybörjargruppen en termin till eller gå vidare till fortsättningsgruppen. Vi har många olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter, om du tidigare försökt lära dig spela keyboard men tyckt det var svårt, eller om du spelar eller har spelat piano.

Kursledare
Anders Linnerfjord är utbildad musiklärare och verksam både som keyboard- och musiklärare för både barn och vuxna. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen är slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg.

Bra att veta
Uppehåll 4/11. Du måste ha tillgång till Keyboard hemma så du kan öva mellan lektionerna.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 30 september 2017
  • Dag och tid: Lördag 11:00-11:45
  • Kurstimmar: 10
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 19551
  • Pris: 1750 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band