Tillbaka till Övrig Musik

Dragspel - Fortsättning Nivå 2

Det är härligt och roligt med dragspel, antingen du vill spela tango, folkmusik, jazz, klassiskt eller modernt.

Innehåll och upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi spelar både på gehör och efter noter, och varvar ensemblespel med ren melodiinlärning. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Du behöver ha spelat två - tre terminer tidigare, eller ha motsvarande kunskaper. Din utveckling påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare, och förstås av hur mycket tid du kan lägga på att öva. Rådgör med din kursledare om du är osäker på vilken fortsättningsgrupp du ska välja.
Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget dragspel, knapp- pianodragspel går lika bra. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, och det kan bli aktuellt för dig att köpa "Spela dragspel" av Lars Holm.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många olika nivåer på fortsättningskurser. Rådgör med din lärare om du är osäker på vilken nivå som kommer att passa dig bäst.

Bra att veta
Har du ett gammalt dragspel stående är det klokt att låta någon se över det innan du börjar din kurs. Vi rekommenderar Erik Simons i Södra Ängby. Han stämmer, reparerar, och säljer begagnat. Adress Färjestadsvägen 10, BROMMA.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop