Tillbaka till Matlagningskurser

Migränfri matlagning, med föreläsning

Mat för stabilt blodsocker
Kom och låt dig inspireras av god mat som håller blodsockret stabilt. Flera personer är fria från migrän genom att hålla sitt blodsocker stabilt. Under kursen får du höra författaren Kristina Ahlström berätta om mat som håller henne fri från migrän. Det är i stort sett samma kost som diabetiker bör hålla sig till. Det är även bra om man vill gå ner i vikt. Under Jonas Arbmans vägledning lagar vi några god rätter som är enkla att tillaga och ger tips på hur du kan enkelt kan förbereda flera måltider för att underlätta livet med stabilt blodsocker!

Innehåll
Vi lagar några utvalda rätter som fungerar väl för dig som är nybörjare i det blodsocker-stabila köket. Måltiderna är näringsberäknade av en dietist.

Upplägg
Kurslokal är utbildningsköket i Kulturamaskolan, Hammarby Sjöstad.
Deltagarna arbetar tillsammans i mindre grupper och med olika moment. Kristina pratar och Jonas instruerar över grytorna. Kursen avslutas med gemensam måltid. Därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. Ta gärna med mindre burkar för goda rester att ta med hem.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Kristina Ahlström är sedan augusti 1990 besvärsfri från migrän så länge hon håller blodsockret stabilt. I två böcker har hon beskrivit metoden hon följer och teorin bakom metoden. På sin fritid arbetar hon för att sprida information om denna biverkningsfria metod och för att få forskare intresserade av att vetenskapligt utvärdera metoden.

Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Hos oss hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta annat som passar dig. Mycket mer under hösten 2017.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser