Tillbaka till Personlig utveckling

Självförsvar för kvinnor (helgkurs)

Varmt välkommen på kurs i självförsvar! Kursen hålls under två heldagar. Under dessa dagar varvas teori, praktik och teknik. Kursen ger dig god teoretisk kunskap om självförsvar och en uppsjö av praktiska tekniker för att du ska kunna försvara dig och andra i hotfulla situationer.

Innehåll
Dag 1
- Du lär dig hur våldet ser ut, den så kallade våldstrappan. Vad som händer innan och efter en våldssituation, för att du ska få verktyg i ett preventivt syfte.
- Du kommer att få lära dig att försvara dig i en rad olika hotande situationer, allt från liggande till stående. En mängd olika tekniker, slag och sparkar.
- Hur stressen påverkar dig, vad som händer med dig psykiskt och fysiskt om du befinner dig i olika stressnivåer och vilket självförsvar som fungerar då.
- När du får försvara dig enligt lag, nödvärnsrätt.

Dag 2
- Du lär dig tekniker hur du kan och får försvara dig mot olika typer av vapen, främst kniv och batongliknande vapen. Du kommer att få teoretisk kunskap och kommer att lära dig en rad tekniker.
- Hur du kan och får försvara andra personer, så kallad tredje part, som befinner sig i hotfulla situationer. Kunskapsteori och praktik kring det.
- Du får möjlighet att repetera innehåll från kursen och om du har specifika önskemål.


Upplägg
Kursen hålls under två heldagar, lördag och söndag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursen leds av Christer som är en veteran inom budo-, kampsport och självförsvar. Han tränar jujutsu sedan 40 år tillbaka och är dangraderad (svart bälte) i tre jujutsustilar, samt Iaido. Christer var tidigare klubbledare och instruktör i Högdalens Budoklubb, samt Akademiska Jujutsuföreningen i Brännkyrkahallen. Han instruerar nu i Takenoko Budoklubb i Mariestad, samt i Jujutsukai Köping och reser årligen till Japan en eller ett par månader för att kunna utvecklas. Han har arbetat ett helt yrkesliv inom sjukvård- och psykiatri, däribland med bemötande av hot och våld.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Bra att veta
Klä dig bekvämt, gärna i träningskläder.

Ta med vattenflaska, matsäck till lunch och gärna frukt eller dylikt till pauserna.

Kursen är för ungdomar och vuxna. Om du vill anmäla ett barn under 15 år ser vi gärna att barnet går tillsammans med en vuxen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Christer Ekman
  • Start: den 9 december 2017
  • Dag och tid: Lördag, söndag 10:00-16:00
  • Kurstimmar: 16
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 19342
  • Pris: 1500 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Haga Östergata 12
41301 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning