Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning, nybörjare

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Att släktforska är en spännande och lärorik jakt på en svunnen tid. Hur ser din släkt ut och av vem är du egentligen kommen? Genom att gå tillbaka i tiden kan du upptäcka ny information om dina förfäder och vilka de var, historia som annars skulle gå till spillo. Med dagens digitala arkiv kan alla släktforska, bara man vet hur!

Innehåll
Du lär dig hur du går tillväga för att leta i arkiv och databaser för att söka information om din släkt. Under kursens gång lär du dig även tyda gamla handstilar och hur man upprättar en antavla och stamtavla. Vi utgår ifrån Arkiv Digital men efter som att alla föredrar olika databaser tittar även på SVAR och Ancestry. Kursledaren hjälper till och stöttar upp med support och tips när du stöter på nya moment och hinder.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under åtta sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar ca 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga tidigare kunskaper om släktforskning men du bör kunna hantera en dator eftersom att kursen är datorbaserad.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du behöver ha ett abonnemang hos Arkiv Digital som är ett nätbaserat släktforskningsprogram. Du registrerar ditt abonnemang på arkivdigital.se/online/abonnemang. Där kan du enkelt välja hur länge du vill att ditt abonnemang ska gälla.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor