Tillbaka till Övrig Musik

Körsång

Bor det en sångfågel inom dig? Forskning har bevisat att människor som sjunger i kör mår bättre och är gladare. Att sjunga i kör tillsammans med andra människor bjuder på mycket sångglädje, skratt och gemenskap.

Innehåll
Vi börjar varje sammankomst med en kortare uppvärmning och sjunger ihop med körledaren. Vi lyssnar tillsammans igenom låten som vi ska lära oss att sjunga och sedan sjunger körledaren före och hela kören efter. Vi lär oss om stämmor och du väljer själv vilken stämma du vill sjunga. När vi lärt oss låten lägger vi till en enkel koreografi för att få till en härlig rörelse i kören. Låtarna varierar enligt gruppen och körledarens önskemål.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inte ha sjungit tidigare. Du kan välja att sjunga melodistämma eller stämmorna alt, tenor och sopran.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget interna utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare