Tillbaka till Biologi

Medvetande – hur vet jag att jag finns?

Innehåll och mål
Neurovetenskap och filosofi, religion, biologi och personlig upplevelse – försöken att förstå medvetandet är många. Här utgår vi från aktuell vetenskaplig forskning och sätter den i relation till medvetandefilosofiska frågeställningar. Nervsystemets uppbyggnad och funktion, jagets natur, livets grundläggande dynamik tas upp i teoretiska genomgångar och diskussioner.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, bara nyfikenhet och ett öppet sinne.

Kursledare
Mattias Forsgren är lärare i biologi, kemi och naturkunskap.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa en specifik kursbok, men kommer att få lästips utöver det material du får på kursen.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer