Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Yoga

Yoga Mindfulness

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Yoga-mindfulness grundar sig på den ursprungliga yogan sanatanayoga som syftar till att stilla och bemästra sinnet. Fokus flyttas från att träna kroppen till att träna sinnet. Genom att kombinera yogarörelser med mindfulness lär vi oss att bli medvetet närvarande i nuet, något som kan hjälpa oss att hantera och förhålla oss till stress, kroppsliga besvär och allt det vi möter i vår vardag.

Innehåll
Vi arbetar med olika tekniker, andningsövningar, meditationsövningar och enkla, långsamma rörelser där vi tränar oss att vara närvarande i nuet. Viktiga komponenter är att träna närvaro, uppmärksamhet och att lyssna på kroppen. Övningarnas syfte är att minska stress och ge oss ett ökat välbefinnande och ökad kreativitet. De första sammankomsterna är lugna och utefter kursens gång lägger vi till fler ställningar, allt efter egen förmåga.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 90 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta. Även du som tränat tidigare är välkommen. Alla övningar och rörelser kan individanpassas så att även du med olika typer av rörelseinskränkningar och smärtsyndrom kan delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi rekommenderar barfota och att du bär mjuk och ledig klädsel som du enkelt kan röra dig i. Ta gärna med dig en yogamatta, fast kudde att sitta på och en filt.

Bra att veta
På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan