Tillbaka till Fotografi och film

Personlig och kreativ fotografering

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Vem är du som fotograf och vilket budskap vill du förmedla med dina bilder? När du kan hantera din kamera och vill komma vidare med fotograferingen börjar din personlig stil att formas. Med personlig och kreativ fotografering guidas du till att bli en bättre fotograf utifrån många aspekter.

Innehåll
Du lär dig identifiera vem du är som fotograf och vad du vill ge uttryck för. Under kursen arbetar vi med att hitta din personliga stil och vad du vill förmedla med dina bilder. Du ges möjlighet att prova på porträttfotografering, makrofotografering och journalistisk fotografering för att du enkelt ska kunna känna vad som passar just dig bäst. Du kommer bland annat lära dig:

• Kamerainställningar beroende på motiv
• Bildkomposition
• Svartvitt eller färg, var och när fungerar det bäst
• Berätta med hjälp av bilder
• Grundläggande bildbearbetning

Stor del av kursen sker utomhus då vi förflyttar oss mellan olika intressanta fotomiljöer. Mellan sammankomsterna fotograferar du efter din egna personliga stil och så kursen så ges möjlighet till diskussion kring bilderna.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din fulladdade kamera och eventuellt minneskort. Du bestämmer själ vilken kamera du vill använda dig av.

Bra att veta
Klä dig efter rådande väderlek eftersom att vi kommer att genomföra många moment utomhus.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor