Tillbaka till Fotografi och film

Journalistisk fotografering

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Journalistisk fotografering kan även liknas med streetfotografering som går ut på att berätta med hjälp av bilder. Men grunderna i att berätta genom bilder kan du skapa en story som gör ditt fotograferande mer levande.

Innehåll
Du lär dig planera din fotografering utifrån ett berättande perspektiv och tränar på att förutse händelser och ögonblick som gör sig bra på bild. Med din nyvunna förståelse för journalistisk fotografering skapar du en storyboard utifrån en idé och lär dig hur du går till väga för att förverkliga din. Du kommer även att lära dig:

• Tips och trix för att komma igång med journalistiskt foto
• Skapa intressanta bildkompositioner
• Kamerateknik för bästa bildkvalitét

Delar av kursen sker utomhus då vi förflyttar oss mellan olika intressanta fotomiljöer. Mellan sammankomsterna fotograferar du på egen hand och på kurstillfällena ges möjlighet till diskussion kring bilderna.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du kan hantera din kamera.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Se till att din systemkamera är laddad och ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

Bra att veta
Klä dig efter rådande väderlek eftersom att vi kommer att genomföra några moment utomhus.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan