Tillbaka till Data

Excel för privatpersoner, fortsättning

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Excel 2010 är ett mångsidigt kalkylprogram som ingår i programpaketet Office. Programmet är världens mest sålda kalkylprogram och används av både företag och privatpersoner. Med hjälp av formler och funktioner får du Excel att utföra alla typer av beräkningar och analyser. Släng pappersbudgeten och miniräknaren - Lär dig Excel!

Innehåll
Med hjälp av genomgångar och uppgifter fördjupar du dina kunskaper om programmets olika funktioner. Som deltagare på kursen kan dina önskemål vara med och forma innehållet så att du lär dig funktioner som just du kan ha nytta av. Kursledaren går igenom teori och du får på egen hand skapa diagram, listor och hushållsbudget. Kursen innefattar även kalkyler, cellformatering och beräkning med formler.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan fem veckor i rad på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Om gruppen och kursledaren önskar finns möjlighet att förlänga kursen med extra kurstillfällen.

Förkunskaper
Du har datorvana sedan tidigare och vet hur man använder enklare funktioner i datorn. Denna kurs riktar sig till dig som gått en grundkurs i Excel eller har arbetat i programmet tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Vi använder oss av boken ”Excel 2010 Grunder” som finns att köpa via t ex bokus.se, adlibris.se m fl. Ta med din egna bärbara dator med Excel 2010 installerat. Om du önskar låna dator av Medborgarskolan, meddela administrationen.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan