Tillbaka till Fotografi och film

Konstnärligt foto

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Har du ett intresse för fotografering och tycker det vore roligt att skapa en egen fotoutställning? Här ges utrymme för ditt konstnärliga fotograferande att bli en fulländad produkt som är redo att visas upp.

Innehåll
Kursen riktar sig till dig som vill använda din kamera för att uttrycka dig kreativt. Kameran är ett underbart verktyg med oanade möjligheter för att skapa visuella alster. Under kursen samlar du inspiration till att släppa dina kreativa hämningar och skapa något konkret av dina bilder. Du får även känna på att kritiskt bli granskad och även granska andras fotografiska verk. Du kommer även lära dig:

• Vilka motiv som lämpar sig för makro
• Motiv och perspektiv för att skapa intresse
• Olika printstilar
• Kamerans inställningar för olika motiv och förutsättningar

Delar av kursen sker utomhus då vi förflyttar oss mellan olika intressanta fotomiljöer. Mellan sammankomsterna fotograferar du på egen hand och på kurstillfällena ges möjlighet till diskussion kring bilderna. När kursen är avslutad har du gått från ax till limpa och tagit fram en utställning i ditt egna namn som ges möjlighet till att ställas ut i Medborgarskolans lokaler i hela Halland.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du kan hantera din kamera och enklare bildredigering.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Se till att din systemkamera är laddad och ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

Bra att veta
Klä dig efter rådande väderlek eftersom att vi kommer att genomföra några moment utomhus.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor