Tillbaka till Nordiska språk

Isländska för nybörjare, liten grupp

Tänk att få uppleva Islands fascinerande orörda natur och att få bada i de varma källorna. Har du planerat en weekend på Island? Passa på och lär dig isländska, då blir din resa ännu mer spännande. Liten grupp.
Velkomin!

Innehåll
I kursen får du lära dig artighetsfraser, hantering av vardagssituationer, presentera dig och din familj, shoppa, boka hotellrum etc.
Du får även en inblick i landets kultur om vad som skiljer mellan Island och Sverige.
Genomgång av grammatik och språkstruktur, skriva enkla meningar samt lyssna till och läsa kort texter.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 10 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Hanna Lilja Sigurdardòttir kommer från Island och har varit bosatt i Stockholm sedan 2015.
Det är något speciellt med våra kursledare...! Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Medborgarskolan erbjuder varje termin många bra utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Information angående kursmaterial får du i din kallelse.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com. Rabattkoden står i din kallelse.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10 % rabatt på böcker, papper och kontorsvaror (gäller inte kursböcker).

Bra att veta
Ingen lektion under höstlovet vecka 44.
Liten grupp innebär minst 4 och max 8 deltagare.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Anmälan

Missa inte höstens nyhet

Månadens hemliga språk är en serie kostnadsfria prova-på-lektioner av fyra olika språk vid fyra olika tillfällen. Men vilka språk det blir får du veta först när du kliver in i lektionssalen!

Se höstens tillfällen här

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här