Tillbaka till Matlagningskurser

Laga kvällssoppor med Miriam från Sibiriens soppkök

Hösten är tiden för soppor! Mustiga, kryddiga, proppade med näring och godsaker. En soppa passar allt, som lunch, förrätt eller som huvudrätt. Svalkande eller värmande, het eller mild och fin. En soppa kan också vara billig mat som passar att göra storkok på. Miriam Zelmerlööw arbetar med matsvinnstänk, det mesta som smakar gott passar i en soppa.

Innehåll
Vi lagar en orange kycklingsoppa. En soppa som uppkom genom att Miriam ofta tänker på maträtter som Duck orange! Fortsätter med en räkcappucino där man med enkla knep även skapar en läckerhet för ögat. Vi lagar också en "Seafood", en fisk och skaldjurssoppa där vi också jobbar med de viktiga tillbehören.

Upplägg
Efter genomgång av råvaror, recept och hur köket fungerar sätter vi igång att laga mat. Vi delar upp oss i grupper, men alla lagar alla recept. Mycket prat runt råvaror i säsong, buljonger, kryddsättningar och reduceringar. Vi äter gemensamt och avslutar med disk och plock.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Miriam Zelmerlööw har drivit Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Miriam vet hur en soppa ska smaka - och kan använda alla råvarors olika delar för bästa klimattänk. Miriam har också undervisat både vuxna och barn inom kursverksamhet tidigare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser