Gitarr - Bossa nova, enskild undervisning 5x30 min

Lär dig spela bossanova-gitarr – enskild undervisning på avancerad nivå

Bossa nova är en omtyckt latinsk dansrytm och musikstil, och gitarren är dess främsta instrument. Artister såsom Elis Regina, Tom Jobim, Caetano Veloso och João Gilberto är kända företrädare för genren, och ”Desafinado” är en av bossanovans mest kända sånger. Den är skriven av António Carlos Jobim och lockar ständigt till omtolkning av nya artister. Här kan du höra en äldre stiltypisk inspelning av den med just João Gilberto: https://www.youtube.com/watch?v=g6w3a2v_50U

Tips! Den 19 augusti 2017 kommer kursledaren Pedro César Campos att ge ett smakprov på sitt bossanovaspel i samband med en portugisiskt kulturarrangemang i Malmö. Kontakta Medborgarskolan för mer information.

INNEHÅLL
Vi övar på bossanovans spelstil och lär känna genrens variationer, dess typiska rytmik och dess ackord. Inslag av sång kan förekomma för att öka känslan för genren.

UPPLÄGG
5 eller 10 x 30 minuter med lektioner en gång i veckan enligt ett schema som lärare och elev kommer överens om innan kursen påbörjas. Löpande kursstarter under terminen.
Kursen kan förlängas, kontakta läraren för mer information när din kurs går mot sitt slut. I enskild undervisning anpassas nivå och utvecklingstakt alltid efter dig som elev.
Ta med din egen gitarr.

FÖRKUNSKAPER
Du behärskar grundläggande gitarrspel, de viktigaste ackorden och är motoriskt-tekniskt van vid ditt instrument. Undervisningen anpassas därutöver efter din egen ambitionsnivå.
Kursen är lämplig från 15 år och uppåt.

KURSMATERIAL
Notmaterial tillhandahålls av läraren men kostnad för noter kan tillkomma.

KURSLEDARE
Pedro César Campos
Pedro är portugis och undervisar i både portugisiska och gitarr hos oss. Han har spelat bossanovagitarr i många år och musicerar nuförtiden i en Bossa nova-duo projekt tillsammans med en sångerska.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
När kursen går mot sitt slut kan vi oftast erbjuda en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell och påverkas bland annat av hur mycket tid du kan lägga på att öva.

BRA ATT VETA
Medtag egen gitarr.
Din anmälan till enskild undervisning betraktas som en intresseanmälan tills dess att startdatum avtalats. Obs att vid enskild undervisning är du skyldig att avboka lektion senast 24 timmar i förväg, om du t ex blir sjuk. Mer info vid kursstart.
Har du läst våra köpvillkor? Det går att dela upp betalningen utan extra kostnad, ange önskemål om det vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs).

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan