Tillbaka till Matlagningskurser

Sushi för barn 9-13 år - Sportlovskurs

Sushin har behållit sitt grepp om våra matvanor. Det har blivit en vardagsrätt för många. Snabbt, gott, nyttigt och fräscht, alltid aktuellt. Men det krävs precision och noggrannhet för att laga sushi. Nu är det barnens tur att lära sig laga sushi som de gillar. Dessutom är det roligt att göra sushi.

Innehåll
Vi kanske inte använder den starkaste wasabin, men annars gör vi förstås sushi enligt konstens alla regler. Vi använder tre tekniker och leker fram smaker och fyllningar.

Upplägg
Deltagarna lagar mat i mindre grupper. Alla får laga allt förstås och vi äter tillsammans en god lunch, hjälps sen åt att diska och göra i ordning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla barn i 9-13-årsåldern är välkomna.

Kursledare
Miriam Zelmerlööw har drivit Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Miriam vet hur en soppa ska smaka - och kan använda alla råvarors olika delar för bästa klimattänk. Miriam har också undervisat både vuxna och barn inom kursverksamhet tidigare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser