Tillbaka till Matematik

Inför högskoleprovet

Högskoleprovet mäter de kunskaper och färdigheter som anses vara av stor vikt för högskole- och universitetsutbildningar. Ett bra resultat på högskoleprovet öppnar dörren för vidare utbildning utefter dina önskemål. Ibland kan provet kännas både svårt och övermäktigt men med rätt förberedelser kan du fokusera på att skriva ett så bra högskoleprov som möjligt.

Innehåll
Kursledaren går igenom en rad olika tips och förslag på hur man kan förbereda sig både för provets matematik och läsförståelse, men även för hur du lägger upp din tid under själva provet. Vi tränar på tidigare högskoleprov för att få en känsla över vilka färdigheter det är som efterfrågas och vad just du behöver öva mer på.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar ca 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper. Vi går igenom hela provet och du får individuell hjälp med de moment som du tycker är mest utmanande.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material finns på plats på kursen och delas ut av kursledaren.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan