Tillbaka till Marknadsföring

Introduktion i digital marknadsföring

I takt med att vår värld digitaliseras allt mer går företag i allt större utsträckning över till att marknadsföra sig digitalt. Med en strategi för ditt företags digitala kommunikation når du lättare ut till just din målgrupp och stärker ditt varumärke online. I denna introduktionskurs ges du möjlighet att lära dig grunderna för att komma igång och lära dig om digital kommunikation.

Innehåll
Kursens mål är att du som kursdeltagare ska få en inblick i hur man kan gå tillväga när man arbetar med digital marknadsföring. Du får en introduktion i vilka kanaler, verktyg och strategier som finns för att du ska komma igång med marknadsföring online. Som kursdeltagare har du möjlighet att själv vara med och påverka vad just du vill lära dig mer om och kan ställa frågor som du söker svar på.
Du kommer bl.a. lära dig om:
• Vilka digitala marknadsföringskanaler som finns
• Annonsering i sociala medier
• Kommunikation i sociala medier
• Att skriva för webben och fånga läsaren
• Sökordsoptimering
• Content marketing

Vi tittar även närmre på vikten av en väl genomarbetad kommunikationsplan och på hur du enkelt kan komma igång i liten skala för att sedan gå över i större del till digital marknadsföring.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan fem veckor i rad på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Om gruppen och kursledaren önskar finns möjlighet att förlänga kursen med extra kurstillfällen.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Rekommenderat kursmaterial är boken ” Så blir du bäst på digital marknadsföring: din guide till digital strategi” med mätbar effekt med ISBN: 9789147122110. Boken finns att köpa på bokus.com eller adlibris.com. Vi använder oss även av annat kursmaterial under kursens gång. Ta med din bärbara dator så att du själv kan prova de olika verktygen. Möjlighet att låna dator på Medborgarskolan finns, meddela detta vid anmälan.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper inom digital marknadsföring. Kursen vänder sig till dig om vill lära dig mer om hur man stärker sitt varumärke online och vill lära dig om vilka verktyg som finns att tillgå.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse skickad till din angivna e-postadress innan kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan