Tillbaka till För kropp och själ

Massage - helgkurs

Lär dig handfasta grepp, ergonomiska ställningar och grundläggande anatomi för att enkelt kunna utföra friskvårdsmassage på din fritid.

Innehåll
Massage för hemmabruk är en grundkurs i klassisk svensk massage som passar alla – en perfekt "prova på"-kurs där du får lära dig grunderna för att kunna ge massage med korrekt teknik.
Kursen är praktiskt inriktad och du får lära dig att massera hela kroppen med extra fokus på axlar, rygg och nacke. Under kursen får du lära dig korrekta grepp och tekniker för att kunna ge en skön och effektiv massage. För att du ska lära dig på bästa sätt kommer du både ge och få massage.

Massagen utförs sittande på en bak-och framvänd stol eller liggande på en filt på golvet.
Vi går igenom grunderna i klassisk massage av nacke, axlar och skuldror. Vi arbetar två och två med enkla grepp där du får pröva dig fram till vilka tekniker som fungerar bäst för dig. Vi varvar teori och praktik genom kursens gång och du får chans att ställa frågor.

Upplägg
Kursen erbjuds lördag 21 oktober 12:45 - 16:30 samt söndag 22 oktober 12.45 - 16:30. Totalt 10 studietimmar.

Förkunskaper
Kursledaren anpassar efter din kunskapsnivå. Den här kursen passar dig som kanske är intresserad av att utbilda dig till professionell massör men som först vill testa hur det är att massera på riktigt, eller bara vill kunna ge en effektiv massage till dina nära och kära!

Kursledare
Joakim Hellström är certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage samt diplomerad massageterapeut. Joakim har flera års erfarenhet av att driva eget företag. Han gläds åt att sprida sina kunskaper vidare för att hjälpa människor fram till en bättre hälsa.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.


Bra att veta
Du kan anmäla dig i par eller komma ensam. Om vi blir udda par så är Joakim delaktig i de praktiska delarna också.
Bär oömma kläder.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan