Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - Helgintensiv!

Designa din egen drömträdgård! Du får lära dig den grundläggande processen för design av din trädgård. Få handfasta tips på val av växter, olika växtkombinationer, färgval och mycket mer.

Innehåll
Att skapa en trivsam trädgård kräver en hel del planering. Här får möjlighet att planera i god tid inför våren, när trädgården fortfarande blomstrar.
Kursen tar upp designprocessen, Kursen tar upp färglära, val av växter, markmaterial m.m. Kursen innefattar teoretisk genomgång med flera exempel på hur du kan designa din trädgård med allt från växter under olika årstider, blommor, bär, dammar och stenpartier. Du får sedan tid att rita upp din egen trädgård med handledning från ledaren och inspiration från gruppen. Du lär dig grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad.

Upplägg
Kursen erbjuds lördag och söndag 12.00 - 16.30 med 45 minuter uppehåll för lunch. Totalt 12 studietimmar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kursledare
Linda Hoff är utbildad i grundläggande trädgårdsdesign inom Permakultur. Hon läser till Trädgårdsarkitekt för villaträdgårdar på Trädgårdsakademin och driver företaget LillaGardenia. Linda har mångårig erfarenhet av att designa trädgårdar åt både privatpersoner och företag.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A4-, A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med en tunn spritbaserad filtpenna, kaligrafipennor och t.ex. färgpennor för färgläggning av era ritningar. På plats finns skisspapper och skallinjaler.

Bra att veta
Ta gärna med något att äta under lunchen.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor