Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - Fördjupning!

Vill du utforma din egen drömträdgård? Vill du få ökad kunskap om växter, växtval, plantering och skötsel samt hur olika växtkombinationer skapar en levande trädgård?

Innehåll
Vi fördjupar oss inom perenner, träd och buskar, vilka sorter som är lämpliga att odla i vårt klimat samt lämplig placering i trädgården. Vilka växter passar i din trädgård? Vi tittar på hur man skapar växtkombinationer utifrån både växternas form, färg och funktion. Och går igenom hur man skapar planteringsplaner för rabatten. Vi går in på växtkunskap, plantering och skötsel, hur får vi växterna att må bra. Vi passar även på att inspireras och lära oss av varandra. Utefter önskemål går vi gemensamt igenom möjligheter och problem som dyker upp i era trädgårdar. Självklart kommer det finnas möjlighet att individuellt titta på frågor och funderingar kring er egen trädgård.

Upplägg
Kursen erbjuds lördag och söndag 12.00 - 16.30 med 45 minuter uppehåll för lunch. Totalt 12 studietimmar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Passar dig som gått kurs tidigare och vill fördjupa dig. Men även dig som nybörjare.

Kursledare
Linda Hoff är utbildad i grundläggande trädgårdsdesign inom Permakultur. Hon läser till Trädgårdsarkitekt för villaträdgårdar på Trädgårdsakademin och driver företaget LillaGardenia. Linda har mångårig erfarenhet av att designa trädgårdar åt både privatpersoner och företag.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A4-, A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med en tunn spritbaserad filtpenna, kaligrafipennor och t.ex. färgpennor för färgläggning av era ritningar. På plats finns skisspapper och skallinjaler.

Bra att veta
Ta gärna med något att äta under lunchen.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Uppsala, Hamnesplanaden 1, UPPSALA (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 28 oktober 2017
  • Dag och tid: Lördag, söndag 12:00-16:30
  • Kurstimmar: 12
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 35709
  • Pris: 1095 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Uppsala UPPSALA

Hamnesplanaden 1, 75319 UPPSALA
Telefon: 010-157 52 00

Medborgarskolan Uppsala
Hamnesplanaden 1
75319 UPPSALA

010-157 52 00
uppsala@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uppsala

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete