Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundkurs - kantarellsök

Gör svampplockningen enklare genom att lära din hund att identifiera doften av kantareller. Utveckla det till att hunden aktivt söker efter skogens läckra guld. Ta din svampplockning till en ny dimension!

Innehåll
Efter den teoretiska genomgången, som hålls vid första sammankomsten, kommer vi att fokusera på den praktiska träningen. Målet är att din hund ska kunna söka kantareller i skog och markera när den lyckats.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under fem sammankomster på samma dag och tid. Den första träffen har vi en teoretisk genomgång utan hund i Medborgarskolans lokaler och resterande sammankomster hålls utomhus med praktiska övningar. Övrig teori sker i form av diskussioner och frågestunder under den praktiska träningen som äger rum utomhus i Haverdal. Beroende på antal deltagare kommer en till två instruktörer medverka vid varje kurstillfälle.

Förkunskaper
Det är bra om du har gått en valpkurs med din hund tidigare men det är inget krav. Viktigast är att hunden fungerar i grupp med andra hundar.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig några färska kantareller till kursen. Skriftligt material delas ut av kursledaren Hans och på hans hemsida www.lillahund.se finns det mer material att hämta. Vi kommer att vara en stor del utomhus så anpassa din klädsel efter rådande väderlek.

Bra att veta
Ta med dig fika!
Din hund ska vara frisk när den kommer till kursen och ska vara försedd med de vaccinationer som krävs enligt jordbruksverket:s rekommendationer. Hunden bör vara välrastad när den kommer till kursen.

Vi har inte befogenheter att arrangera prov och utfärda godkännande, därför bedrivs kursen som en träningsgrupp. Efter kursen bör du som deltagare kunna anmäla till lämpligt prov för att få godkännande.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan