Tillbaka till Konsthantverk

Betonggjutning - en söndag

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Betong är vackert, modernt och mångsidigt. Lär dig gjuta vackra och originella ting till ditt hem och trädgård i ett material som håller länge. Krukor, fågelbad och ljushållare är bara några exempel på saker du kan skapa i betong, endast fantasin sätter gränsen.

Innehåll
En kurs för dig som är nyfiken på betonggjutning. Vi varvar teori och praktik och du kommer bl a att lära dig:
. materiallära.
. dekorationstekniker.
. tips & trix.

Upplägg
Kursen går en gång och omfattar 4 x 45 min (en söndag).

Förkunskaper
Detta är en kurs för nybörjare. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Mikaela Puranen har många års erfarenhet av att gjuta i betong. Hon brinner för återbruk och hållbarhet och vill med denna kurs förmedla vad man själv kan skapa till sin egen trädgård och sitt eget hem. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet (betong) ingår i kursavgiften. Ett fåtal hinkar och slevar finns att låna i kurslokalen.
Ta gärna med dig:
· formar att gjuta i; plastburkar, tomma mjölkpaket, hinkar, silikonformar och PET-flaskor (observera att du inte kan använda dig av formar i glas).
. virkad duk att göra mönster med eller för att göra en skål av.
· plasthandskar (diskhandskar).
· munskydd (då betongen dammar).

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Era alster kan hämtas tidigast efter ca 3 dagar. Personal finns på plats 08.00 - 16.00. Om du vill hämta dina alster senare på dagen, vänligen kontakta kundtjänst: 010-15 75 200
Bär oömma kläder. I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer