Tillbaka till Yoga

Hatha Yoga - för balans och förbättrat välbefinnande

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Hatha Yoga - för balans och förbättrat välbefinnande
När vi i dagligt tal pratar om yoga så är det oftast Hatha Yoga som avses. Hatha Yoga är grunden till de flesta former av yoga. Med hjälp av positioner (asanas) och andningstekniker (pranayama) syftar Hatha Yoga till att stärka både kropp och sinne. Stavelsen "ha" betyder solen och "tha månen". Ordet yoga betyder förening, och Hatha Yoga är alltså en förening mellan solens och månens principer., en helhetssyn på människa, kropp och själ.

Innehåll och mål
Med hjälp av andning och yogapositioner balanserar vi kroppens energiflöden. Detta leder till en bättre kroppshållning, fysisk- och mental avspänning samt ger utökad kropps- och självkännedom och ett förbättrat allmäntillstånd. Som deltagare lär du dig verktyg och metoder för att förhindra samt snabbare återhämta dig från stress. Dessa tekniker kan tillämpas såväl på yogamattan som "off the mat" i det vardagliga livet.

Upplägg
Du lär dig nya rörelser och yogaflöden varje vecka. Vid varje kurstillfälle får du övningar som du kan träna på i din hemmamiljö. Det är bra om du hinner öva lite hemma mellan lektionerna. Kursen omfattar 2x45 min per tillfälle. Vi träffas en gång i veckan under 8 veckor. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Det här är en kurs för både nybörjare och för dig som prövat yoga tidigare. Tillsammans går vi igenom grunderna i yoga och anpassar övningar och positioner efter varje deltagares behov och förutsättningar.

Kursledare
Madelene är en öppen och inspirerande ledare med en positiv livssyn som hon vill dela med sig av till sina medmänniskor. Den viktigaste grundpelaren i yogan är enligt Madelene att den är icke-dömande, det innebär att vi är tillåtna att tycka om och älska oss själva precis som vi är. Yoga är fri från prestation, det inte handlar om hur det ser ut, så länge det känns bra för dig så är det rätt. Madelene är en entusiastisk utövare och brinner för att dela med sig av yogans positiva effekter. Hon är diplomerad yogalärare via Axelsons gymnastiska institut och ser mycket fram emot att träffa dig.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår. Yogamattor finns i lokalen. Kom ombytt till lektionen i kläder som är bekväma. Vi utövar yoga barfota.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Våra kurslokaler ligger en trappa upp på Prästgatan 64 B precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
 • Ledare: Madelene Eriksson
 • Start: den 7 november 2017
 • Dag och tid: Tisdag 18:00-19:30
 • Kurstimmar: 16
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 58676
 • Pris: 995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook