Tillbaka till Yoga

Gravidyoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Gravidyogan är förlossningsförberedande genom att du som blivande mamma lär dig att både slappna av och fokusera, samla kraft och lugn. Andningsövningarna ger dig kontroll över din andning vilket kommer vara till stor hjälp vid det kommande förlossningsarbetet.

INNEHÅLL
Gravidyoga innehåller andningsträning, medveten närvaro, träning på att fokusera inåt, mjuka och effektiva yogarörelser, uthållighetsträning, bäckenbottenträning, djupavslappning och meditation.

Övningarna gör kroppen smidig, stark och avslappnad. Yogan skapar lugn och trygghet och eventuell rädsla minskar. Du får tillfälle att släppa alla krav och gå djupare in i dig själv och din graviditet. Gravidyogan har dessutom ett större syfte genom att anknytningsprocessen kan fördjupas och att barnets välbefinnande kan öka – ge ditt barn bästa möjliga start i livet genom lugn och trygghet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Du är välkommen oavsett om du väntar ditt första barn eller har fött barn tidigare. Du kan utöva gravidyoga från vecka 12 ända fram till förlossningen. Övningarna är säkra och utformade för den gravida kroppen. Om du har något av följande tillstånd rekommenderas inte yoga: blödningar, moderkaka som ligger för nära livmoderöppningen, för tidig öppning av livmodertappen. Konsultera läkare vid frågor.

KURSLEDARE
Denna yogakurs för gravida leds av Loredana Colque som är diplomerad instruktör i Mediyoga, Gravidyoga och certifierad lärare i Kundaliniyoga enligt Yoga Alliance och KRI. Hon strävar efter att klasserna ska präglas av lugn närvaro och ödmjukhet i en trygg och varm atmosfär. Loredana uppmuntrar dig att släppa krav på prestation och istället lyssna inåt och KÄNNA – att landa i att DU är mer än tillräcklig, perfekt och värdefull precis som du är.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

BRA ATT VETA
Yogamattor och filtar finns att låna, men du får gärna ta med din egen matta och filt.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!