Tillbaka till Skrivarcirkel

Skrivarkurs, varannan vecka

Lämna osäkerheten hemma och utmana dig själv att sätta tankarna på pränt. Hänge dig åt ordbruk och bokstavsskötsel och prova skriva i olika stilar och om olika ämnen. Det här är kursen för dig som har svårt att komma igång, men gärna vill skriva. Alla har något att berätta - utveckla ditt skrivande!

Innehåll
Under kursen får du möjlighet att arbeta med ditt skrivande och utveckla det i din egna tappning. Syftet med kursen är att hjälpa dig att komma igång att skriva och lära dig mer om att skapa karaktärer, teckna miljöer och arbeta med språkets rytmer. Vid varje tillfälle kommer deltagarna få tid att både skriva och ge varandra feedback. Tillsammans tar vi reda på vad som fungerar, vad som berör oss, och frågar oss varför det är så? Detta varvas med kortare övningar för att stimulera och utmana oss i vårt skrivande. Ingenting är rätt eller fel - låt fantasin flöda!

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under fem sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Skrivövningarna sker både under lektionerna och mellan sammankomsterna. Möjlighet finns att skicka in dina texter till kursledaren för feedback.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Kursledare
Kursledare Joanna Björkqvist är både författare och redaktör, med en bakgrund som journalist och många år som lärare finns gedigen kunskap om skrivandets konst.
https://joannabjorkqvist.com/about/

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din bärbara dator och laddare. Om du föredrar att skriva på papper, ta med dig block, penna och suddgummi. Vi kommer att arbeta med ledarens egna framtagna material och övningar.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkoden som finns på din kallelse.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan