Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Fågelskådning

Fåglar är vackra och fascinerande varelser som fångar mångas intresse. Fågelskådning är Sveriges snabbast växande utomhusaktivitet och är en hobby som är spridd i åldrarna. Denna introduktion i fågelskådning öppnar dörren in i fågelvärlden och garanterar en stor dos frisk luft.

Innehåll
Du lär dig grunderna i att skåda fågel och varför fågelskådning är viktigt. Vi varvar teoretiska moment i kurssalen med praktiska studier i fält för att du ska få en god introduktion i båda delarna. Kursen tar även upp hur miljöförändringar påverkar fåglar och hur man som fågelskådare kan följa dem ur miljösynvinkel. Du lär dig bland annat om:
• Vilken utrustning som behövs
• Hur man bör uppträda som fågelskådare, klädsel
• Lokala fågelåret
• Olika nätverk

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 3 veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle. Delar av kursen ges i kurslokalen och andra ute i fält.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Medtag egen handkikare. Rekommendation av köpvärda kikare ges vid kursens första sammankomst. Vi använder oss av boken Fågelguiden: europas och medelhavsområdets fåglar i fält med ISBN: 9789174240399. Boken finns att beställa på bland annat bokus.com och adlibris.com

Bra att veta
Klä dig efter rådande väderlek de träffar vi träffas utanför kurssalen.

Du kommer att få en kallelse och faktura skickad till din angivna e-postadress med bekräftelse på definitivt startdatum.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor