Tillbaka till Data

Excel, nybörjare

Medborgarskolans datakurser
 • Få ut det mesta av din dator
 • Ta del av den digitala världen
 • Lär dig verktygen

Excel 2010 är ett mångsidigt kalkylprogram som ingår i programpaketet Office. Programmet är världens mest sålda kalkylprogram och används av både företag och privatpersoner. Med hjälp av formler och funktioner får du Excel att utföra alla typer av beräkningar och analyser. Släng pappersbudgeten och miniräknaren - Lär dig Excel!

Innehåll
Du lär dig grunderna för att komma igång med ditt användande av Excel. Med hjälp av genomgångar och uppgifter lär du dig behärska de flesta grundläggande funktionerna. Som deltagare på kursen kan dina önskemål vara med och forma innehållet så att du lär dig funktioner som just du kan ha nytta av. Kursledaren går igenom teori och du får på egen hand skapa diagram, listor och hushållsbudget. Kursen innefattar även kalkyler, cellformatering och beräkning med formler.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan fem veckor i rad på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Om gruppen och kursledaren önskar finns möjlighet att förlänga kursen med extra kurstillfällen.

Förkunskaper
Du har datorvana sedan tidigare och vet hur man använder enklare funktioner i datorn. Denna kurs är en grundkurs i Excel så du behöver inte ha använt dig av programmet tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Vi använder oss av boken ”Excel 2010 Grunder” som finns att köpa via t ex bokus.se, adlibris.se m fl. Ta med din egna bärbara dator med Excel 2010 installerat. Om du önskar låna dator av Medborgarskolan, meddela administrationen detta.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Varberg - Datasal, Orion, Stormhallsvägen 2, VARBERG (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 28 februari 2018
 • Dag och tid: Onsdag 18:45-21:00
 • Kurstimmar: 15
 • Tillfällen: 5
 • Kursnummer: 19994
 • Pris: 1795 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Varberg - Datasal, Orion VARBERG

Stormhallsvägen 2, 43232 VARBERG
Telefon: 0340-194 95

Medborgarskolan Varberg
Drottninggatan 20
43241 VARBERG

0340-194 95
varberg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Varberg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning