Tillbaka till Skrivarcirkel

Teckenspråk

Teckenspråk är ett visuellt språk som används främst för att kommunicera med personer som av olika anledningar inte har fungerande hörsel eller tal. Språket används på samma sätt som hörande personer använder talspråk. Runt om i världen finns det olika nationella teckenspråk och i Sverige används det svenska handalfabetet.

Innehåll
Du lär dig det svenska handalfabetet, siffror och vardagstecken. Vi tränar på att teckna och avläsa andra personer som tecknar. I slutet av kursen är målet att du ska kunna förstå och göra dig förstådd med enklare teckenkommunikation.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under 8 sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Louise Johqvist har gått två-årig teckenspråksutbildning på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Hon har tidigare arbetat på hörselvården i Halmstad och även på hörselvården på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Kursen leds av en hörande och talande ledare. Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Eventuell rekommendation av inköp av kursmaterial ges av kursledaren vid kursens första sammankomst.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan