Tillbaka till Data

Bildbehandling - Photoshop Elements

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Att ta bra bilder i kameran är bara halva arbetet för att få till den där perfekta bilden. Med hjälp av bildredigering kan du förbättra dina ytterligare och med riktigt bra redigeringskunskaper kan du rädda nästan vilken dålig bild som helst.

Innehåll
Du lär dig att förstå och använda de olika funktionerna i bildredigeringsprogrammet Photoshop Elements. Du får inblick i olika möjligheter när det kommer till bildredigering och får prova på olika övningar. Kursledaren har sin egna dator kopplad till en projektor så att du enkelt kan följa med på alla steg.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan fem veckor i rad på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta men du kan hantera en dator.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din laptop med förinstallerad programvara för Photoshop Elements och din laddare. Ta även med dig några bilder som man önskar öva redigering på.

Bra att veta
Vi använder oss av Photoshop Elements 10 men om du har en annan version så går det också bra.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan