Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundkurs - valp

Din valp har mycket att lära sig inför livet tillsammans med dig och övriga medlemmar i den nya flocken. Även du som ägare behöver lära sig saker som förenklar ert gemensamma liv. Ge er båda goda förutsättningar genom att gå en kurs med din valp.

Innehåll
Med hjälp av praktiska övningar tränar vi enkla moment som inkallning, sitt, ligg och gå utan att dra. Vi tränar även kontaktövningar, social träning, ledarskapsövningar och mycket mer. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans och ute i samhället. Du kommer bl. a. lära dig om:

• Vaccination
• Utrustning
• Försäkringar
• Hundens beteende
• Ledarskap
• Dressyr
• Hunden och lagen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under sju sammankomster på samma dag och tid. De fem första träffarna omfattar både teoretiska genomgångar och praktiska övningar medan de två sista enbart är praktik. En av träffarna kommer att förläggas ute i skogen där vi tränar spår med valparna. Beroende på antal deltagare kommer en till två instruktörer medverka vid varje kurstillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ett kompendium ingår i kursavgiften och delas ut på kursen. Vi kommer att vara en stor del utomhus så anpassa din klädsel efter rådande väderlek. Använd vanligt koppel och halsband till valpen under kurstid. Flexikoppel och andra liknande anordningar får inte användas under kurstid.

Bra att veta
Din valp ska vara frisk när den kommer till valpkursen och ska vara försedd med de vaccinationer som krävs enligt SKK:s rekommendationer. Valpen bör vara välrastad när den kommer till kursen.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare