Tillbaka till Företagsekonomi

Projektfinansering

Har du en idé till ett projekt eller ett evenemang? Har du en förening eller är ni en handfull kompisar som vill göra något mer än ni brukar, men anar att ekonomin kan behöva yttre hjälp? Det finns många olika sätt att finanisera sin idé, och här reder vi ut frågetecken kring några av dessa.

INNEHÅLL
Huvudfokus ligger på ansökningsförfaranden mot offentliga projektbidrag och olika stiftelser. Kursen börjar med att kursledaren frågar vad deltagarna mest är intresserade av att veta mer om, så att innehållet blir så anpassat som möjligt till faktiska behov.
– Kort inledning om hur man balanserar en projekt- eller evenemangsbudget, och en påminnelse om varför det är nyttigt att komma ihåg att pengar inte är den enda möjliggöraren.
– Fonder och stiftelser. Formella ansökningar från offentliga eller privata projektstöd, med fokus på olika kulturbidrag och saker som kan anknyta till detta; t.ex. projektstöd till ungdoms- och integrationsprojekt. Skillnader mellan olika fonder i kriterier och regler.
– Privat sponsring. Något om hur olika organisationer och evenemang hittat sina sponsorer, och hur man kan tänka när man söker sådana.
–Övningar utifrån riktiga kriterier på att formulera ett första utkast till en ansökan.

UPPLÄGG
Vi varvar mellan föreläsning, samtal och övningar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs, men fundera gärna i förväg om det är frågor inför något särskilt projekt eller arrangemang som du vill få tips för under dagen.

KURSLEDARE
Ronny Turesson har framför allt en bakgrund som kulturutvecklare. De senaste femton åren har han arrangerat kulturfestivaler, utställningar, nätverksträffar, lajv, workshops, med mera, och allt som allt ansvarat för bortåt 1 200 öppna evenemang. Han är utbildad grafiker, projekt- och handledare, samt har två års högskolestudier inom offentlig förvaltning.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Inget.

BRA ATT VETA
Ta gärna med penna och block om du vill anteckna. Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Ronny Turesson
  • Start: den 2 december 2017
  • Dag och tid: Lördag 12:00-17:00
  • Kurstimmar: 7
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 20282
  • Pris: 895 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Haga Östergata 12
41301 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan