Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Dinosaurier - en introduktion

65 miljoner år efter de försvann är intresset för dinosaurier enormt. Vi ser dem i filmer, på kläder, som leksaker, och överallt i vår kultur. Men vilka var de, hur såg deras värld ut, och framför allt - vad är det som är så häftigt med dem?

INNEHÅLL
– Världen mellan 250 - 65 miljoner år (ca) innan människan. Hur såg världen ut under de tre geologiska åldrarna Trias, Jura och Krita, när superkontintenten Pangaea fanns? Vad kan vi egentligen lära oss om den förhistoriska världen av att hitta fossilerade jätteben?
– Dinosaurier och deras släktskap med samtida och senare varelser. Hur är diapsider, människor och krokodiler släkt, och kan man utan att skämmas säga att fåglar som lever idag är en slags dinosaurier?
– Vad för olika sorters dinosaurier fanns det?
– Dinosaurier i vår kultur. Olika mer eller mindre spektakulära sätt dinosaurier syns i människans kulturuttryck som både gulliga, läskiga, tramsiga och satiriska inslag i traditioner, filmkonst och internetmemes.

UPPLÄGG
Föreläsningen är en genomgång där föreläsaren berättar utifrån bilder och diagram på projicerade bilder.

FÖRKUNSKAPER
Inga för kunskaper krävs.

FÖRELÄSARE
Ronny Turesson har framför allt en bakgrund som kulturutvecklare. De senaste femton åren har han arrangerat kulturfestivaler, utställningar, nätverksträffar, lajv, workshops, med mera, och allt som allt ansvarat för bortåt 1 200 öppna evenemang. Han är utbildad grafiker, projekt- och handledare, samt har två års högskolestudier inom offentlig förvaltning.

KURSMATERIAL
Inget.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

033-20 77 40

Lokalkontor i Region Väst

Den 21 augusti flyttar Medborgarskolan Borås in i Textile Fashion Center!

Nya lokaler i Borås!

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning