Föreläsning - Klingonska

Klingonska
En introduktion till det klingonska språket, skapat på 1980-talet för att ge mer djup åt klingonerna i den tredje Star Trek-filmen "The Search for Spock". Perfekt för dig som känner dig ängslig inför att göra bort dig på middagsbjudningar i yttre rymden - och kanske äter med bestick som en annan jordling - eller bara vill låta extra tuff i allmänhet.

INNEHÅLL
– Genomgång om språket som koncept, och hur det är konstruerat som en avvägning mellan att låta så utomjordiskt och främmande som möjligt, samtidigt som filmskådespelare faktiskt skulle ha möjlighet att uttala hela meningar.
– Information om hur språket används i olika sammanhang, inklusive översättningar av hela verk av Shakespeare, som dessutom satts upp som pjäser.
– Grammatik och meningsuppbyggnad. Jämförelser med nutida jordiska språk, och vad det finns för likheter och skillnader mellan dessa.
– Olika gutturala ljud som kan kräva viss ansträngning, och hur man säger dem. En samling med korta meningar att öva på, för att hitta uttalet och den distinkta tonen.
– Bok- och länktips om hur att gå vidare för er som vill lyssna mer på språket, och kanske prova mer på egen hand.

Upplägg
Föreläsning med språk- och uttalsövningar.

FÖRELÄSARE
Ronny Turesson har framför allt en bakgrund som kulturutvecklare. De senaste femton åren har han arrangerat kulturfestivaler, utställningar, nätverksträffar, lajv, workshops, med mera, och allt som allt ansvarat för bortåt 1 200 öppna evenemang. Han är utbildad grafiker, projekt- och handledare, samt har två års högskolestudier inom offentlig förvaltning.

Anmälan

Den 21 augusti flyttar Medborgarskolan Borås in i Textile Fashion Center!

Nya lokaler i Borås!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

033-20 77 40

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!