Tillbaka till Teckning

Teckningskurs fortsättning ungdomar och vuxna september HT-17

Teckning är en konst där man använder t ex blyertspenna, tuschpenna, ritkol, skapar en tvådimensionell bild. I teckning är linjen den dominerande beståndsdelen och med just linjer skapas ytor och former på papper. I kursen arbetar vi främst med blyerts men testar även ritkol, färgpennor och kritor.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen är en fortsättningskurs och ger dig tillfälle att fräscha upp dina kunskaper i teckning i en miljö där ledorden är utveckling, kreativitet, lekfullhet och inspiration. Vi går igenom och testar olika material och tränar på skuggor, proportioner på människor och djur, tecknar perspektiv och djup, Här ges även möjlighet att teckna fantasy. Kort sagt här finns möjlighet för alla att testa det mesta vad gäller teckning.

KURSLEDARE
Marcus Österström är en inspirerande bokillustratör. Utbildad i digital media i Umeå och även utbildad i konst för film/spel vid Bradford University, England. Marcus har även många uppdrag inom teater och grafisk design där han fick ett uppdrag senast till Hollywoodfrun Gunilla Perssons nya parfym "Dreamroses". Har också hunnit vinna en illustrationstävling för den brittiska fantasyförfattaren Joseph Delaneys bokserie "Väktarens lärling". Han är mångsidig och behärskar klassiska och digitala metoder.

UPPLÄGG
Kursen fördelas på 6 träffar, 3 kurstimmar per tillfälle och vi flyttar startar till onsdag 13 september kl 18.30-20.45.

BRA ATT VETA
Hiss till lokalen finns. För mer information om kursen, ring 090-77 96 11.

Anmälan

Kom och lyssna på föreläsningar under hösten.

Läs mer här

Umeå Fågelförening bedriver aktiviteter kopplade till fåglar som riktar sig till såväl nybörjare som vana fågelskådare.

Se vårt program

Vi kan erbjuda 500 kvm fina och fullt utrustade lokaler för de flesta ändamål - mitt i Umeås centrum.
Ring 090-77 96 11

Spökvandringar och andra hemskheter erbjuds i samarbete med Hemsökta i Umeå.

www.hemsokta.nu