Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarskola - Intensivkurs med teori och skytte

Vill du bli klar med Jägarexamen och gå en intensivkurs under två helger där du själv måste läsa in litteraturen på egen hand före kursstarten.
Detta är en Intresseanmälan du kan lämna sedan återkommer vi när vi har ett startdatum och kollar med dig om det passar dig.

Jakten är en betydelsefull fritidssysselsättning - men också en viktig del av viltvården. Kunskap om viltet, jakten och vapnet ger dig goda förutsättningar att bli en skicklig och ansvarsfull jägare.


Innehåll
För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen, erbjuder vi en intensivkurs med allt du behöver i teori och praktiskt skytte.
Vi använder Litteraturen Din väg till jägarexamen, som du måste läsa hemma på egen hand innan kursstart.
OBS! Du måste beställa litteraturen i god tid före kursstarten så du hinner läsa igenom allt.

I kurspriset ingår fika, medtag gärna något till lunchen.
OBS! Det som inte ingår i kurspriset och som du betalar själv är, litteratur 470 kr, teoriprov 250 kr och praktiskt skjutprov på skjutbanan mellan 1250 kr-1700 kr.
Litteratur, Din väg till jägarexamen köper du själv på nätet hos Bokus, http://www.bokus.com, sök efter Din väg till jägarexamen.
Som deltagare i Medborgarskolan får du 5% rabatt på böcker när du anger medbo14 som ”kampanjkod” på http://www.bokus.com

Mål
Jägarskolan Intensiv ger dig de teoretiska och praktiska grundkunskaperna som behövs för att avlägga jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare.

Upplägg
Kursen går under 2 helger lördag och söndag.
Träff 1, lördag 09.00-18.00
Träff 2, söndag 09.00-18.00
Träff 3, lördag 09.00-18.00
Träff 4, söndag 09.00-18.00

Kursmaterial
Litteratur, Din väg till jägarexamen köper du själv på nätet hos Bokus, http://www.bokus.com, sök efter Din väg till jägarexamen.
OBS! Du måste beställa litteraturen i god tid så du hinner läsa igenom allt före kursstarten.

Kursledare
Anders Norberg kommer från Indal och undervisar i Jägarskolan, Anders har jagat det mesta i vår Svenska fauna i 30 år och har utbildat sig i Jägarskolan, Jaktledare, Eftersök på skadat vilt, kötthantering och Björnjakt hos Jägarförbundet. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

OBS ! Vid teoretiskt prov måste ett passfoto medtagas.
Inga garantier finns för att klara sig utan det beror på deltagarens egna förberedelser med att läsa igenom teorin, därför skall litteraturenköpas i god tid före.

Anmälan

Du har väl inte missat Medborgarskolans galleri?
Galleri Granen är en mötesplats för samtidskonsten i Sundsvall och drivs sedan starten 2009 av Medborgarskolan.

Följ Granen

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook