Tillbaka till Musikproduktion och Komposition

Musikproduktion

Lär dig ett proffsigt sätt att producera musik!
Musikproduktion är idag tillgängligt för alla genom en rad bra program, men vad utmärker egentligen en professionellt arrangerad och producerad låt? Här får du verktyg att förbättra dina kunskaper inom musikproduktion.

INNEHÅLL
Hur skapar man ett musikstycke och vad innebär form? Här går vi igenom de olika grundläggande beståndsdelarna i vad som utgör ett musikstycke och vad som typiskt skiljer mellan en amatörmässigt- och professionellt arrangerad låt. Vi diskuterar alltifrån MIDI vs Audio, till olika typer av ljudtekniker. Du har som kursdeltagare kanske redan skrivit/spelat in en melodi eller påbörjat en låtidé på din dator (dock inget krav). Vi utgår bland annat från ditt eget material i våra frågeställningar och vårt fortsatta arbete.

Ur kursinnehållet:
Arrangering i teori och praktik
Inspelning och tracking
Sound design / Ljudverktyg
Mix & Mastering
Musikindustrin

FÖRKUNSKAPER, MASKIN- OCH PROGRAMVARA
Grundläggande kunskaper inom musik, notläsning ej ett krav, samt en tids eget experimenterande med att skapa musik i ett av programmen nedan.
Du behöver ha Macbook eller motsvarande PC-laptop med antingen Cubase Pro eller Logic Pro installerat + portabelt MIDI keyboard.

LEDARE
Carl Löfvenhamn, producent, pianist, kompositör med mera. Carl har lång yrkeserfarenhet från musikbranschen och är utbildad vid Kungliga musikhögskolan. Här kan du läsa mer om Carl: www.soundcloud.com/falkenau
Alla våra ledare har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av att undervisa i sitt ämne. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs).
Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse!

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor