Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till För kropp och själ

Yoga för nybörjare

Lär dig grunderna i yoga och få energi och inspiration till att komma igång hemma!

YOGAMETODEN
Yogan utgår från Iyengar yogametodiken som är en av världens mest utövade yogaformer. Det är en fysisk kraftfull form av yoga. Som deltagare får du lära dig mer om de olika yogaställningarna på ett grundligt och detaljerat sätt och öva på att justera kroppen genom att ta kontakt med olika kroppsdelar och muskler, för att utföra ställningarna så anatomiskt hälsosamt som möjligt.
Vi tar ibland hjälp av klossar, filtar, bälten mm för att varje elev ska kunna göra ställningarna så bra och så säkert som möjligt och jobba med de olika förutsättningar vi alla har.
Yogan kan utövas av alla. Regelbunden yoga är stärkande och påverkar dig på många plan. Du ökar kroppens rörlighet och styrka samt balans och uthållighet. Du utvecklar även din mentala styrka och balans.

INNEHÅLL
Lär dig grunderna i yoga och få energi och inspiration till att komma igång hemma.
Varje lektion innehåller både kraftfulla stående ställningar och vilande och återhämtande positioner för att utveckla fysisk och psykisk stabilitet samt välbefinnande.

UPPLÄGG:
Vi träffas 8 tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar både dig som är helt nybörjare och dig som har någon erfarenhet av yoga sedan tidigare och vill komma igång. Undervisningen individanpassas.

KURSLEDARE
Linda Thorsell är internationellt certifierad Iyengaryogalärare, utbildad i Göteborg hos Leela G Hansen på Göteborgs yogacentrum. Linda upptäckte yogan redan i tonåren. Hon fick skolios vilket innebär att ryggraden är böjd i sidled. Hon fann Iyengaryogan väldigt värdefull där man går djupare in i ställningarna utifrån kroppens förutsättningar. Linda beskrivs som en lugn, tydlig och underbar yogalärare! Linda håller workshops och retreater i Göteborg, Tåtorp samt Portugal. Hon är även utbildad socionom.

Linda har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA:
Klä dig gärna i tights eller shorts och en bekväm t-shirt. Ät inte mat före yogalektionen. Under yogan bör man inte dricka vatten.
Dusch och omklädningsrum finns.

Välkommen!Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan