Tillbaka till För kropp och själ

Morgonyoga

YOGAMETODEN
Varje yogaposition gås igenom noga och vi betonar kroppens linjering i de olika övningarna. Läraren ger detaljerade instruktioner om hur du ska röra kroppen i de olika positionerna. Vi har alla olika kroppar och utmaningar men med hjälp av att läraren har tränats i att modifiera ställningarna till olika kroppars behov för att möta både gruppen såväl som det individuella behovet. Vi använder därför ibland redskap så som klossar och bälten för att du utifrån din kropps förutsättningar ska kunna utföra positionerna på bästa sätt. Redskap används även i syfte att fördjupa kunskap och förstå, att få ett kroppsligt minne. Vi utforskar och utvecklar vår kroppsmedvetenhet och tillåter oss att släppa lite på den inre dialogen för att uppleva här och nu. Regelbunden yoga påverkar dig på många plan, du ökar kroppens rörlighet och styrka samt balans och uthållighet. Du utvecklar även din mentala styrka och balans.
Yoga är mycket uppskattad av den lite för stillasittande moderna människan!

INNEHÅLL
Att börja morgonen med yoga ger både kraft och energi samt lugn och återhämtning. Varje lektion innehåller både kraftfulla stående ställningar och vilande och återhämtande positioner för att utveckla fysisk och psykisk stabilitet samt välbefinnande.

UPPLÄGG
Vi träffas 8 tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare men även för dig som gått på yoga tidigare och vill komma igång igen. Alla kan ha glädje av yoga!

KURSMATERIAL
Klä dig gärna i tights eller shorts och en bekväm t-shirt. Ät inte mat före yogalektionen. Under yogan bör man inte dricka vatten.

KURSLEDARE
Linda Thorsell går sista året på den treåriga yogalärarutbildningen hos Leela G Hansen i Göteborg för att bli internationellt certifierad Iyengaryogalärare.
”Första gången jag kom i kontakt med Iyengaryoga var i tonåren. Jag hade besvär i ryggen och uppskattade att få utöva yogapositionerna noggrant. Jag kunde stanna upp och hinna gå djupare in i positionerna utifrån min kropps förutsättningar. Sedan dess har yogan varit del av mitt liv”.
Linda är medlem i Iyengar Yogaföreningen i Sverige och går regelbundet kurser för lärare för att fördjupa sin yogapraktik och undervisning.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

Hjärtligt välkommen på Morgonyoga!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor