Hjälpinstruktörskurs Klättring

Det här är kursen för dig som vill göra klättringen till ditt yrke.

Innehåll
Efter godkänd kurs kan du:

• Självständigt anordna prova på-klättringar utomhus på topprep.
• Genomföra firningsarrangemang med nybörjare.
• Verka självständigt som Klätterledare Utomhus enligt 2015 års norm för klätterledare.
• Assistera auktoriserad klippklätterinstruktör på klätterkurser.

Upplägg

Kursen varar i ett års tid och vi ses vid 10 tillfällen. Vi fördjupar oss i pedagogik och instruktörsskap, att kunna klättra själv med sin klätterpartner kontra med elever är två helt skilda saker. Vi lär därför ut lämpliga metoder för utlärning i exponerad terräng samt går in på kamraträddning. Under höstterminen och vårterminen ses vi vid 4 helger, och ger dig feedback under resans gång på vad du kan träna på mellan kurstillfällena. Sedan kommer du ha tillräckligt med kunskap för att kunna klättra och träna självständigt under sommaren också ses vi för en sista helg efter sommaren då vi först har en heldag med repetition och feedback och 1 dag där du examineras. Efter godkänt resultat kan du titulera dig som auktoriserad hjälpinstruktör enligt Svenska klätterförbundets normer. Det här är ett unikt upplägg i Sverige där du dels får intyg på att du gått grundkurs, fortsättningskurs, räddning 1, klätterledare samt hjälpinstruktörskurs och dels under 1 års tid får feedback och coachning i din egna klättring.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, första terminen går vi igenom grunderna från nybörjarnivå för att sedan ta oss vidare till ledklättring på kilar, även kallat trad-klättring (traditionell klättring). Har du klättrat tidigare är det bra men som sagt inget krav, det är bra att gå igenom allt från grunden ändå i enlighet med Svenska klätterförbundets normer för grundkurs och fortsättningskurs eftersom du förväntas kunna lära ut det som auktoriserad hjälpinstruktör.

Kostnad 5995 kr per deltagare och termin.
Du betalar för en termin i taget, deltagande under hösten ger självfallet förtur till fortsättningen under vårterminen.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare