Tillbaka till Data

Excel grundkurs - distanskurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Excel är ett fantastiskt kalkylprogram!

Excel grund, distanskurs. Det handlar så klart mycket om ekonomi och matematik men programmets alla funktioner sträcker sig långt mer än så och oavsett din bakgrund tror vi på Medborgarskolan att du kommer få stor nytta av vår kurs både i hemmet och på jobbet.

Denna distanskurs i Excel blandar genomgångar med uppgifter och använder resurser från internet lika mycket som vårt eget kompendium, allt för att du ska behärska de flesta grundläggande funktionerna i syfte att du ska ta med dig något som verkligen är användbart. Efter att ha gått denna kursen ska du kunna använda programmets grundläggande funktioner. Du ska kunna skapa, redigera och formatera ett kalkylark. Du ska kunna lägga till enklare funktioner och formler, redigera diagram på olika sätt, sortera, konsolidera och sammanställa datalistor, utföra enklare felsökning, skapa villkorsstyrd formatering och målsökning i listor. Och sist men inte minst att kunna jämföra data och sammanställa och presentera data professionellt med diagram och pivottabeller.

INNEHÅLL
1. Excel introduktion
2. Skapa en kalkyl
3. Redigera och formatera
4. Arbeta effektivt med kalkyler
5. Formler, fel och funktioner som målsökning
6. Diagram i Excel
7. Bilder, figurer och objekt
8. Utskrift och distribution
9. Urval i listor, sortering, register och avancerade filter
10. Skapa och ändra lista
11. Formulär
12. Sammanfatta och sammanställa, Delsumma, databasfunktioner och pivottabeller.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande data- och Internetvana!

KURSLEDARE
Philip Brandt är en av våra mest omtyckta kursledare inom data. Han har arbetat som kursledare både i klassrumskurser och via nätet. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

DISTANS
Vår pedagogik är en sammansättning av en aktiv inlärningsmetod där teori varvas med självstudier samt ett distansupplägg som utvecklats under åratal av feedback, önskemål, viljor från kursdeltagare på olika nivåer och branscher.

Allt material ligger tillgängligt online och din personliga mapp är öppen så länge som du behöver för att slutföra kursen. Varje avsnitt inleds med en teoridel där en funktion beskrivs och användningsområden kring funktionen utforskas i teoriboken. I slutet på varje avsnitt gör du övningsuppgifterna och lämnar in dem till mig via mejl. Extrauppgifter utmanar de mest kunniga. Videoklipp är en bra hjälp som vi kan erbjuda och används för svårare avsnitt. En personlig kontakt i form av avstämningssamtal kan bokas vid tillfälle och då används den mycket uppskattade sk “Screencasting” där vi kan se varandras skärmar.

Vi använder Google Drive som teknisk plattform ber dig som kursdeltagare att göra nedanstående förberedande steg inför kursens start. Skapa ett gmail-konto via gmail på internet. Har du redan en gmail? Perfekt då kan du använda denna.

KURSMATERIAL
Inför kursstarten kommer kursboken Kalkyl, diagram och listor, Behandlade Ords förlag, att skickas ut. Den faktureras separat och kostar ca 200 kr.

PROGRAMVAROR
Microsoft Excel 2010, 2013 eller 2016.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mejlas ut.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

BRA ATT VETA
Vill man ha ett kursintyg efter kursens slut så meddela ledaren så ordnar vi det. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange ditt kursnummer som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor