Tillbaka till Data

Programmering forts - distanskurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Nu lär vi oss ännu mer om programmering. Välkommen till vår fortsättningskurs.
Fortsättningskursen bygger helt på grundkursen. Språket är C#. Lektionerna är inspelade och kan ses när som helst och hur många gånger som helst.
Grundkursen handlade om console-applications plus grundläggande programmeringsteknik. Fortsättningskursen handlar om objektorientering, windows-applications plus grafiska applikationer.
Förutom direkt kodning ger kursen värdefulla uppslag om hur man planerar, genomför och underhåller programmeringsprojekt. Hur planerar/tänker man vid programutveckling.
Till kursen kopplas också övningsuppgifter, självtestfrågor mängder av exempelkod.

UPPLÄGG o ARBETSSÄTT
Kursen omfattar sex kursdelar och bedrivs som en heldistanskurs via en enkel datorplattform (DropBox). Lektionerna är inspelade och kan ses när som helst och hur många gånger som helst. Du kan ha personlig kontakt med kursledaren och du kan ha kontakt med de andra kursdeltagarna. Du har möjlighet att lämna in arbetsuppgifter och få koden bedömd. Under två timmar per vecka finns kursledaren tillgänglig via Skype för enskilda diskussioner eller för hela gruppens diskussioner.

Beroende på intresse och ambitionsnivå bör du lägga mellan tre och fyra timmar per vecka på kursen. En studietimma är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig.

FÖRKUNSKAPER o UTRUSTNING
Du behöver ha kunskarper i nivå med vår grundkurs i programmering. Alla program som ska användas är gratis.

KURSLEDARE
Kursledaren har lång erfarenhet av både system- och applikationsprogrammering och behärskar mer än fem olika programspråk. Kursledaren har arbetat med datateknisk utbildning under många år och har också jobbat som professionell programmerare med programmeringsutbildning och programmering både inom och utanför Sverige.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då kontakten med ledaren sker främst genom mail.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan