Tillbaka till För kropp och själ

Medicinsk Qigong Fortsättningskurs - Nyhet!

Qigong (medicinsk qigong) betyder "konsten att träna för livsenergi". Det är en kinesisk träningsform för både kropp och själ, som skapades för flera tusen år sedan i syfte att förebygga, bota sjukdomar och stärka livsenergin. Qigong skapar harmoni och passar all, ung som gammal, frisk som sjuk. Du ökar din smidighet, rörlighet och blodcirkulation.

Innehåll
Under kursen fördjupar vi oss i den medicinska Qigongen och du får:
- öka förmågan till avslappning och fokusering
- sänka stressnivån
- öka balansen för både kropp och sinne
- utveckla styrka och rörlighet.

Upplägg
Vi träffas en gång i veckan, samma dag och tid, sex veckor i följd. Vi kommer även att erbjuda en fortsättning för dig som vill delta på QiGong hela terminen.
Vid varje kurstillfälle går vi igenom enkla, effektiva och långsamt flytande rörelser som ökar energiflödet i kroppen och utvecklar både styrka och rörlighet.

Tips: Anmäl dig gärna till Guidad meditation. Susanne erbjuder Guidad meditation direkt efter Qigong-klassen.

Förkunskaper
Medicinsk Qigong- fortsättningskurs är en fördjupning av Medicinsk Qigong, men då vi vid varje tillfälle repeterar och utför grundrörelserna passar kursen även dig som inte har deltagit på Medicinsk Qigong tidigare . Alla kan lära QiGong, oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom QiGong anpassas till den enskilda individen.

Kursledare
Susanne Eidhagen är utbildad Qigonglärare. Hon brinner för att dela med sig av de kunskaper och tekniker som kan medverka till att människor får ett mer harmoniskt, meningsfullt och kärleksfullt liv. Susanne Eidhagen är även erfaren dipl. samtalsterapeut/gruppterapeut i psykosyntes, utbildad på Huma Nova Psykosyntesuniversitet i början av 2000 talet. Hon startade därefter en egen mottagning i Gamla Stan i Stockholm.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig bekväma kläder. Skor är ett individuellt val.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Medborgarskolan startar samarbete med nattvandrarna.nu i Årby.

Läs mer här!

Nu hittar du oss på JA Selanders gata 1. Välkommen!

Läs mer här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer