Tillbaka till Matlagningskurser

Hälsosam vardag

God mat behöver inte vara onyttig eller bestå av av halvfabrikat! Att laga mat är roligt! Vi lagar hälsosam vardagsmat från grunden, som går snabbt, smakar gott och inte kostar skjortan!
Vi lagar mat med bättre fettkvalitet, mera fibrer och grönt. Matlagningen och recepten är anpassade för att kunna användas som en del av vardagspusslet. God, enkel och prisvärd mat, helt enkelt!

Innehåll
Deltagarna lagar utifrån recept rätter med bönor/baljväxter som huvudingrediens och med fisk och kyckling som komplement. Smaker och inspiration hämtar vi från det nordiska köket.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Därefter dukar vi upp till buffé och vi smakar på varandras rätter. Vi hjälper sedan till att diska efteråt.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna. Om allergier/intoleranser finns så anmäls detta vid anmälan.

Kursledare
Emilia Frankén – utbildad kock och kostekonom från Uppsala universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia arbetar som egenföretagare och kostekonom, hon arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att arbeta inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på: www.emiliakonsult.com
Kursledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Emilia kommer även att hålla kurser i vegetarisk matlagning på Medborgarskolan, se vårt övriga kursutbud på www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Föreläsning om hur vi ska minska matsvinnet och istället ta till vara på maten.
Lär dig samtidigt hur du kan laga bra, billig och god mat!

Anmäl dig här!